Castus nutella

Sundere fastelavnsboller

img_4164
Det er fastelavnssøndag og i morgen er det dagen, hvor børn går rundt og rasler.
Fastelavn er lig med udklædning, hygge, sang og selvfølgelig fastelavnsboller. 

 

Allerede for nogle uger siden begyndte jeg at eksperimentere med en sundere opskrift på fastelavnsboller, og nu er opskriften færdigudviklet. 
Nu synes jeg, at du skal have den.

 

Bollerne er lavet på hvid hvedemel, som er en sundere meltype end hvedemel. Hvid hvedemel indeholder alle kornets dele, hvilket vil sige melet er 100% fuldkorn. Hvid hvedemel er en perfekt erstatning til almindelig hvedemel. Når du bruger en opskrift på boller eller kage med almindelig hvedemel i, så kan du for det meste erstatte det med hvid hvedemel uden at tilsætte ekstra vand eller andet. 

 

Familier har typisk forskellige traditioner for hvilket slags fyld, de putter i deres fastelavnsboller, og det er faktisk ret sjovt. 
Da mine forældre lavede fastelavnsboller, da jeg var lille, kan jeg huske, at vi altid havde nogle med creme, nogle med chokolade og marcipan og nogle med syltetøj og marcipan. Så var det selvfølgelig altid sjovt, at få lov til pynte dem med alverdens forskellige farver glasur HIHI!. 
Hvis du kan huske nogle sjove traditioner fra din barndom eller nogle traditioner i dit hjem nu, så er du meget velkommen til at skrive til mig. Du kan både skrive i kommentaren, på mail eller på Instagram.

img_4128

Jeg har eksperimenteret lidt med forskellige slags fyld og er kommet frem til 4 forskellige. 
Nu får du opskriften på fastelavnsbollerne og de forskellige slags fyld: 
Boller: 
1/2 pak gær 
2 dl mælk
250 g hvid hvedemel
60 g havregryn
50 g Flydende becel 
1 tsk bodylab vanilje dråber eller vaniljepulver
1/4 tsk salt 
-Varm mælken til det er fingervarmt og opløs gæren deri. 
-Rør alle ingredienser sammen og rul dejen sammen til en kugle. 
-Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. 

img_4133

Creme (det er en lille portion creme, og der er ikke nok til alle bollerne):
2 dl mælk
1 æggeblomme (æggehviden kan bruges til at pensle med) 
20 g Sukrin (både almindelig og :1 kan bruges). 
1/2 vaniljestang 
1 tsk hvid hvedemel
Fremgangsmåde:
-Varm mælken op i en gryde.
-Bland æggeblommen, sukrin, vanilje og hvid hvedemel sammen. 
-Rør blandingen ud i det varme mælk og lad det stå over varmen, imens du rører rundt til det begynder at tykne. 
-Lad det køle af. 

img_4137

Chia Pudding og syltetøj: 
3 spsk chiafrø
9 spsk vand
Sukkerfri eller almindelig syltetøj, grød eller frugtsauce (jeg brugte Easis kirsebær sauce).
-Bland chiafrøene og vandet sammen og lad det stå mindst 10 minutter. Rør lidt rundt i det engang imellem. 

img_4124

Castus fyld: 
Du kan trille kugler af Castus frugtrulle pålæg eller nøddepålæg.
Du kan også vælge at bruge et stykke af en frugtstang eller et stykke at to forskellige frugtstænger. Jeg mixede fx. et stykke af en frugtstang med kakao og et stykke af en sports stang med citrus/fusion.

img_4140

Marcipan og syltetøj: 
Sukkerfri eller almindelig marcipan (jeg brugte Easis marcipan)
Sukkerfri eller almindelig syltetøj, grød eller frugtsauce (jeg brugte Easis kirsebær sauce)

 

Afslutning: 
-Del dejen op i 3. 
-Drys hvid hvedemel på bordet og rul dejen ud. Dejen skal rulles MEGET tynd ud. 
-Skær firkanter på cirka 9x11cm. 
-Læg det ønskede fyld i midten og saml enderne. 
-Læg bollen med sammenfoldningen ned af i en muffinsform. 
-Pensel bollerne med æggehviden. 
-Bag dem ved 220 grader i cirka 15-25 minutter (forvarm ovnen).
-Lad bollerne køle af.
Pynt eventuelt de afkølede boller med Sukrin melis rørt op med ren kakaopulver og vand, og drys til sidst med lidt frysetørrede bær, hakkede nødder, kokos eller noget lignende. 
Velbekomme!
img_4176

Find flere lækre opskrifter på Castus hjemmeside. http://castus.dk/

Servere evt. bollerne med en Castus grinebider eller en frugtstang. Det er jeg sikker på både dig selv og (hvis du har børn) børnene vil elske.
Rigtig god fastelavn til dig!.

 

 

 

 

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Castus nutella